Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sorin Ioniță, despre pachetul de redresare: Vor fi proiecte, banii nu se vor da la modul ”luați și prăpădiți-i”

sorin_ionita_pachet_redresare_proiecte.jpg

Sorin Ioniță: România trebuie să depună proiecte, pentru a atrage fonduri europene (Sursa foto: Facebook/EFOR)
Sorin Ioniță: România trebuie să depună proiecte, pentru a atrage fonduri europene (Sursa foto: Facebook/EFOR)

România trebuie să depună proiecte, dacă vrea să primească bani din pachetul de redresare economică prezentat de Comisia Europeană. Iată ce declară la RFI președintele Expert Forum, Sorin Ioniță, după ce Executivul comunitar a propus un plan în valoare de 750 de miliarde de euro, din care 33 de miliarde îi vor reveni României.

Sorin Ioniță spune că pachetul de redresare economică propus de CE ar putea suferi modificări în perioada următoare.

Președintele Expert Forum precizează că România va trebui să depună proiecte, pentru a atrage fondurile respective: ”Vor fi proiecte, deci ăștia nu sunt bani care se vor da soft, pe cheltuieli sociale, luați și spargeți-i, prăpădiți-i. Va trebui ca și până acum făcute proiecte și proiecte în sensul noii strategii europene pentru ciclul următor, cu accent pe cercetare-inovare, pe noua strategie verde a UE, lucruri la care noi nu ne prea pricepem, să fim sinceri”.

Sorin Ioniță crede că monitorizarea cheltuirii banilor va fi mai soft: ”Politic vorbind, în contextul de acum, în anul acesta, în anul care va urma, într-un context de criză, în care toate țările din sud au probleme, vă dați seama că această monitorizare va fi mai soft, iar asta nici nu știu cum să zic, într-un fel va fi bine pentru România, pentru că va putea cheltui mai ușor, dar nu va fi bine, pentru că va putea continua practicile de până acum, cheltuiri fără noimă și fără efect, cum s-au făcut de exemplu din Fondul Social European, trainning-uri, work-shop-uri, consultanțe peste consultanțe și studii de fezabilitate peste studii de fezabilitate”.

Sorin Ioniță, despre pachetul de redresare propus de CE