Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lider sindical: Mii de apartamente din Deva ar putea rămâne fără apă caldă

ddddddddd.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Peste patru mii de apartamente din Deva ar putea rămâne fără apă caldă în următoarele zile. Termocentrala Mintia se va opri din lipsă de cărbune, susține  liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc. Mai mult, acesta reclamă, la Digi24, atitudinea ministerului Economiei, care nu ar fi dispus să elibereze cărbune din rezerva de stat.

Ne confruntăm cu un sabotaj al Ministerului Economiei. Suntem la a doua oprire la zero, din ultimele două săptămâni, din lipsa stocurilor de cărbune, ne confruntăm cu refuzul Ministerului Economiei de a asigura stocurile de cărbune din rezerva de stat. (…) 
„Practic, nu se mai doreşte ca acest producător de energie să mai producă energie în România, făcând loc producătorului de la Pacs (Ungaria) care intră în funcţiune în 2023. Ministerul, care este patronul termocentralei şi al Complexului Energetic Hunedoara, nu doreşte salvarea acestui producător. Se face lobby din afara ţării, avem procese cu cei de la Greenpeace
”, a afirmat Cristian Iștoc. 

Sindicaliștii susțin că guvernul ar fi invocat inundaţiile de la Lupeni drept principalul motiv al lipsei de cărbune pentru termocentrală.