Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Planul de relansare economică: 10 ani, 100 miliarde euro. Avioane de hârtie sau pornim la drum?

bani.jpg

Cine va primi mai mulți bani la rectificarea de buget. 14 la sută la pensii, restul la pandemie, scrie România liberă.
Cine va primi mai mulți bani la rectificarea de buget. 14 la sută la pensii, restul la pandemie, scrie România liberă.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Premierul Ludovic Orban prezintă miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, ”Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”. Orban a cerut miniştrilor,  la începutul şedinţei de Guvern, să finalizeze toate documentele necesare pentru punerea în practică a Planului de relansare economică pe care l-a pregătit Guvernul. Executivul îşi propune să continue acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru angajatorii/profesioniştii a căror activitate este suspendată, finanţează angajatorii care investesc în formarea profesională a propriilor salariaţi şi acordă un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului dar nu mai mult de 2500 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă tineri până în 29 de ani şi persoane de peste 50 de ani, conform Planului de relansare a economiei care va fi prezentat oficial miercuri după-amiază.

Potrivit news.ro, Executivul îşi propune, ca măsuri de sprijin pentru reluarea activităţilor economice:

•Prelungirea indemnizaţiei de şomaj tehnic - Continuarea măsurii privind acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru angajatorii/profesioniştii a căror activitate este suspendată. Impact: 850 mil. lei/lună.

•Stimularea reluării activităţilor economice şi a ocupării - Pentru beneficiarii indemnizaţiei de şomaj tehnic care îşi reiau activitatea se acordă o sumă în cuantum de 41,5% din salariul brut al angajatului (maxim 41,5% din câştigul salarial mediu brut pe ţară) pe o durată de 3 luni. Impact: 3,35 mld. lei.

•Sprijin pentru program flexibil de muncă - Guvernul va asigura plata unei indemnizaţii în valoare de 75% din diferenţa dintre salariul brut al unui angajat prevăzut în contractul individual de muncă dinaintea reducerii programului şi salariul brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii progamului de lucru. Măsura se aplică companiilor a căror cifră de afaceri a scăzut cu cel puţin 10% comparativ cu luna similară a anului anterior. Finanţarea acestei măsuri se va acoperi prin Programul SURE.

•Granturi pentru formarea profesională a angajaţilor - Schema de finanţare se adresează angajatorilor care investesc în formarea profesională a propriilor salariaţi. Aceştia beneficiază de o subvenţie stabilită în funcţie de nivelul de calificare a programului de formare parcurs. Buget alocat: 150 mil. lei.

La RFi analistul economic Constantin Rudnițchi spune că: “E un plan care pare mult prea ambițios. Sunt multe lucruri acolo, mă refer la zona de investiții care e greu de spus dacă se vor finaliza sau se vor face. Pentru că le vedem de ani întregi pe agenda ministerelor sau guvernărilor, indiferent de culoarea politică. Doar un singur exemplu- celebrul canal de irigații Siret-Bărăgan care nici nu știm în ce fază se mai află dar care întotdeauna apare în planurile de investiții. E apoi zona de autostrăzi unde se fac progrese lente…Sunt și cateva lucruri bune însă în acest program. Principial vorbind se încearcă o schimbare a modelului economic, trecerea de la o zonă de consum și concentrarea aproape exclusiv pe consum, către investiții. Nota bene- n-am văzut nicăieri în program vreo asumare privind creșterea salariilor și a pensiilor dar asta, personal, nu mă deranjează….Tragând linie, problema este dacă guvernul are capacitatea administrativă de a atrage efectiv acești bani ( fonduri europene) înafară că-i pune foarte frumos pe hârtie. “

Alte măsuri în domeniul forţei de muncă se referă la:

Stimularea ocupării tinerilor, a persoanelor cu vârsta de peste 50 ani şi a românilor întorşi din străinătate - se acordă un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului dar nu mai mult de 2500 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă: Tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 ani; Persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgenţă; Cetăţeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor.

•Măsuri active pentru lucrătorii sezonieri şi zilieri din domeniile agriculturii, HoReCa şi turismului - protejarea angajaţilor prin acordarea unor măsuri de sprijin suplimentare pentru: persoanele care au desfăşurat activităţi ca zilieri în luna anterioară solicitării; persoanele care desfăşoară activităţi sezoniere în baza unor contracte individuale de muncă, pe perioadă determinată de cel puţin 3 luni.

•Locuri de muncă pentru tineri - valoarea granturilor acordate pentru acţiuni antreprenoriale: 25.000 euro pentru susţinerea locurilor de muncă destinate tinerilor. Buget: 300 mil. euro.

•Stimularea desfăşurării muncii în regim de telemuncă - acordarea unui sprijin în valoare de 500 euro/angajat pentru achiziţionarea de echipamente IT pentru angajaţii care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă/alertă.

Analistul economic Constantin Rudnitchi