Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Razie în Centrul Vechi al Bucureștiului. Zeci de terase au fost sancționate

Zeci de amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei au fost date, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unor controale comune făcute de polițiști, polițiști locali, jandarmi și comisari de la Protecția Consumatorului.

În zona Centrului Vechi au fost verificate 17 societăți comerciale, iar în urma controalelor au fost constatate și aplicate 57 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 210.600 lei.

Poliția Capitalei a transmis că s-au dat amenzi totale de 3.500 lei celor care nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială.

Amenzi de 119.000 lei au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor legii privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor și de 40.000 de lei pentru nerespectarea normelor din domeniul sănătăţii publice.

Au fost date amenzi de 10.000 lei conform Ordonanței nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor și altele în valoare totală de 7.000 lei contravenții la normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Au fost controlate și mașinile care transportă persoane în regim taxi sau în regim de închiriere și au fost aplicate amenzi de 27. 000 lei. Au fost reținute și trei autorizații taxi și s-au dat amenzi de 1.000 de lei.

Amenzi de 1.000 lei au fost date pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 40 kg de materie primă și s-a dispus oprirea temporară a activității în bucătărie la una dintre societăți.