Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Câte idei, atâtea proiecte de lege: pensionari angajați obligatoriu și o parte din profit distribuit salariaților

casa_poporului.jpg

Câte idei, atâtea proiecte de lege: pensionari angajați obligatoriu și o parte din profit distribuit salariaților
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Ce legi care influențează firmele mai fac parlamentarii români? Destule. Ieri, de exemplu, Camera Deputaților a respins prevederea cuprinsă într-un proiect de lege conform căruia firmele ar fi fost obligate să își organizeze activitatea de resurse umane și salarizare cu angajați proprii certificați în domeniu sau prin externalizare către companii specializate.

Este evident că o astfel de prevedere ar fi avut un impact semnificativ asupra întreprinderilor mici și mijlocii, care ar fi fost obligate să aibă cel puțin un angajat specializat în domeniu. Realitatea este că, în acest moment, la companiile mici, activitatea de resurse umane este realizată de un salariat care nu are neapărat certificări de specialitate sau chiar de către angajați care au și alte specializări, precum domeniul contabil. La multe companii mici contabilul este și responsabil de zona de resurse umane. De aceea, este clar că o astfel de prevedere legală ar fi avut ca efect creșterea costurilor companiilor.

În același timp, este probabil ca în spatele dorinței de schimbare a legii să fi stat și un interes de business, în sensul că s-ar fi creat câteva instituții care ar fi acreditat profesioniștii în resurse umane având o piață generoasă din care nu ar fi trebuit decât să extragă profiturile. Dar, dincolo de posibilele interese de afaceri legate de un astfel de proiect de lege, promovat de PSD și UDMR, costurile companiilor ar fi crescut semnificativ.

De altfel, guvernul, care s-a opus prevederilor cuprinse în proiect, arată în punctul de vedere transmis Parlamentului, că 88% din companiile românești au mai puțin de 10 angajați. În total, aceste companii cumulează doar 20% din forța de muncă. Datele statistice ne arată cât de multe companii mici și cu puțini angajați activează în economie și cât de rupt de economia reală ar fi să obligi întreprinderile mici să aibă un angajat specializat în resurse umane.

Mai ales acum, când angajații pot accesa direct REVISAL, registrul electronic de evidență a salariaților, și pot verifica înregistrarea corectă a datelor. Deocamdată, paragraful de lege a fost respins în Camera Deputaților.

Dar, lucrurile nu se limitează la acest proiect de lege. Există și alte inițiative legislative cel puțin la fel de defavorabile pentru mediul de afaceri. De exemplu, câțiva deputați PSD au inițiat un proiect de lege prin care firmele sunt obligate să distribuie o parte a profitului net către angajați. Mai exact, cel puțin 7,5% și cel mult 25% din profitul net obținut de companie ar fi obligatoriu să se distribuie către salariați.

Se știe că schemele de participare a angajaților la profit sunt mijloace moderne și utilizate destul de des pentru a oferi salariaților venituri suplimentare și, totodată, pentru a crește productivitatea și responsabilitatea muncii.

Dar, a impune o obligație companiilor să plătească angajaților o parte din profit este exagerat. S-au gândit oare inițiatorii proiectului de lege ce se întâmplă cu companiile care nu obțin profit? În mod simetric, ar trebui ca angajații să vină cu bani „de acasă” pentru a acoperi pierderile. Pentru că este plăcut să participi la câștiguri, dar în acest caz, în unii ani, ar trebui ca salariații să fie părtași și la pierderi.

Tot ieri, Senatul a respins un proiect de lege care prevede că fiecare firmă trebuie să angajeze cel puțin un pensionar. Proiectul a fost inițiat de un grup de parlamentari PSD și ALDE și prevede ca toate firmele, în funcție de numărul de salariați și de cifra de afaceri, să angajeze cel puțin un pensionar. Simplu ca bună ziua. Interesant este că în expunerea de motive a proiectului de lege se scria că actul normativ nu necesită resurse bugetare. Bineînțeles că nu necesită. Costurile erau acoperite de companii.

Statul pare tot mai agresiv cu sectorul privat ajungând să legifereze adevărate aberații și încălcând regulile economiei de piață. Unii parlamentari și-ar dori ca legile să le impună companiilor private pe cine să angajeze și câți bani să le dea salariaților din profit. Asta da, libertate economică.

 

Rubrică realizată cu sprijinul CERTINVEST - Societate de Administrare a Investițiilor.

 

 

 

Câte idei, atâtea proiecte de lege: pensionari angajați obligatoriu și o parte din profit distribuit salariaților