Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


”Cea mai avansată mașină construită vreodată în România”

puma_st.png

Sursa imaginii: 
Facebook / Ford România

La începutul lunii octombrie uzina Ford de la Craiova va începe producția noului Puma ST, primul SUV european al gamei Ford Performance și ”cea mai avansată mașină construită vreodată în România”, după cum precizează constructorul auto.

Pentru a marca debutul public al Puma ST, echipa Ford a filmat maşina pe Transfăgărăşan.

 

 

Noul Puma ST este prevăzut cu tehnologii sportive sofisticate, ce includ primul diferenţial mecanic cu alunecare limitată (LSD) din acest segment, arcuri cu distribuţie vectorială, posibilitatea selectării mai multor moduri de rulare, inclusiv modul Sport şi, pentru prima dată pe un vehicul Ford Performance, modul Eco, oferind astfel şoferilor opţiuni pentru numeroase scenarii de conducere.

(Mai multe fotografii cu noul model aici)

Producţia modelului Puma a demarat la uzina Ford din Craiova în octombrie 2019, ca urmare a unei investiţii suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, alăturându-se astfel modelului EcoSport şi motorului de 1.0 litri EcoBoost.

Ford a anunţat că, din 2008, de la venirea sa în România şi până în prezent, a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova, unde lucrează în jur de 6.300 de angajaţi.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. În Europa, Ford produce, vinde şi  asigură service sub marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 45.000 de angajaţi la facilităţile proprii şi aproximativ 58.000 de angajaţi, dacă sunt luate în considerate asocierile în participaţiune şi entităţile neconsolidate.

Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903, acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company, în timp ce producţia europeană a demarat în 1911.