Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Volkswagen anunță investiții suplimentare de 15 miliarde de euro în China

vw.png

Noul Golf8 prezentat la Salonul auto de la Beijing, 26 septembrie 2020
Sursa imaginii: 
Reuters via rfi.fr

Constructorul german de automobile a anunțat investiții suplimentare de 15 de miliarde de euro până în 2024 pentru dezvoltarea activităților din China, în special cu privire la producția și distribuirea automobilelor electrice, transmite corespondentul RFI la Berlin.

”Suntem pe cale de a schimba regulile jocului”, a spus managerul filialei chineze a gigantului german. Suma anunțată se adaugă celor 33 de miliarde de euro pe care VW prevede că le va investi la nivel mondial pentru dezvoltarea automobilelor electrice.

Autoritățile chineze au anunțat în urmă cu câteva zile că țara se angajează să atingă obiectivul zero emisii de CO2 până în 2060, în condițiile în care, în prezent, este a doua cea mai poluantă țară din lume, după SUA.

De observat că strategia Volkswagen referitoare la automobilele electrice este mai ambițioasă în China decât în Europa: în următorii 5 ani un vehicul din trei produse în China va fi electric.

Grupul german deține 8 fabrici în China și urmează să o inaugureze anul acesta pe a 9-a, la Shanghai. Noua unitate, o investiție de 17 miliarde de euro, va avea o capacitate de 300 000 de vehicule pe an și o suprafață totală de 610 000 de metri pătrați.