Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Proiect SUA: Autostradă și cale ferată care să lege Constanța de Gdansk

Proiect uriaș, anunțat de Statele Unite: O autostradă și o cale ferată care ar urma să lege Constanța de portul Gdansk din Polonia. „Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică, a anunțat ambasadorul american la București.

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat ambasadorul american la București, prezent vineri la Washington la semnarea Acordului interguvernamental dintre România și Statele Unite.

„România, împreună cu Polonia, reprezintă aliați esențiali în apărarea Flancului Estic al Europei împotriva agresiunii Rusiei”, a mai precizat diplomatul.