Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Medici” pentru firmele afectate economic de pandemie

falim.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Aproape nouă companii din zece estimau încă de la debutul pandemiei că vor fi afectate și că afacerile lor vor înregistra scăderi semnificative, potrivit unui studiu realizat de MKOR pe un eșantion de 243 de firme dintre care 89 reprezentau mici afaceri antreprenoriale, 5 la sută erau mari companii și două procente, organizații non profit. Tocmai în întâmpinarea companiilor care s-au confruntat cu probleme pe fondul restricțiilor impuse de extinderea COVID 19, Blanc Alliance Public affairs a lansat un instrument intitulat ”buissness recovery operations” de care companiile se vor putea servi pentru a depăși diferitele obstacole de la lipsa materiilor prime, la problemele de finanțare, de la cele legate de furnizori, la cele legate de plata și recuperarea facturilor.

Președintele fondator al companiei de consultanță BRO, Ionel Blănculescu, a explicat că a simțit nevoia lansării unui astfel de instrument pentru mediul de afaceri după ce a anticipat încă de la începutul pandemiei că aceasta va avea un impact puternic, la fel ca marea criză din 2008. Dacă atunci s-a produs o schimbare de comportament, președintele BRO spune că – de această dată – schimbarea cerută de pandemie este una structurală. Așadar, firmele care vor să reziste ar trebui să se regândească din perspectiva noii Revoluții Industriale care a fost forțată de pandemie și care se axează pe ideea de digitalizare.

Pentru firmele aflate în impas din cauza pandemiei și care vor să se ”vindece”, BRO a lansat un instrument simplu de utilizat : e vorba de un chestionar în baza căruia experții companiei de consultanță, la fel ca medicii, vor putea pune un diagnostic și propune un ”tratament”. Pentru detalii, ascultați intergral interviul realizat de Lea Berzuc cu președintele BRO, fostul ministru Ionel Blănculescu...

 

 
Fostul ministru Ionel Blănculescu, despre noul instrument destinat salvării firmelor afectate de pandemie