Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Heathrow depășit de Charles de Gaulle ca cel mai mare aeroport din Europa

heathrow.jpg

Aeroportul Heathrow
Aeroportul Heathrow a înregistrat pierderi de 1,5 miliarde de lire în 2020
Sursa imaginii: 
PA

Londra Heathrow afirmă că a fost depășit pentru prima dată ca fiind cel mai folosit aeroport din Europa de Paris Charles de Gaulle din cauza unei scăderi a cererii de călătorii aeriene. Aproximativ 19 milioane de pasageri au folosit Heathrow în primele nouă luni ale anului, comparativ cu 19,3 milioane care au folosit aeroportul din capitala Franței.

Potrivit oficialităților de la Heathrow aeroporturile Amsterdam Schiphol și Frankfurt sunt foarte aproape ca număr de pasageri.

Heathrow a adăugat că toți cei trei rivali au adoptat regimuri de testare ca o modalitate de reducere sau evitare a carantinei de către oameni. În schimb, Marea Britanie a fost "prea lentă pentru a accepta testarea pasagerilor” și "a rămas în urmă”.

Heathrow a raportat o scădere cu 84% a numărului de pasageri pentru cele trei luni până în septembrie, iar pierderile din acest an au crescut la 1,5 miliarde de lire sterline.

"Deja Franța și Germania, chiar și Canada și Irlanda au trecut la teste și aceasta este modalitatea de a ne asigura că putem proteja locurile de muncă din Marea Britanie, precum și de a proteja oamenii de Coronavirus”, a declarat la BBC directorul executiv al aeroportului Heathrow, Holland Kaye.

"Guvernul trebuie să continue și să facă acest lucru înainte de începutul lunii decembrie, dacă vrem să salvăm locurile de muncă ale oamenilor”, a spus Kaye.

Ministrul transporturilor, Grant Shapps, a declarat că dorește ca testele post-sosiri să funcționeze în Marea Britanie înainte de 1 decembrie.

Pierderi de locuri de muncă

Acest lucru ar reduce perioada de timp din destinații cu risc ridicat petrecută în carantină de la 14 zile - văzută ca un mare factor de descurajare pentru călătorii - la o săptămână.

British Airways
British Airways a concediat mii de angajați în 2020
Sursa imaginii: 
Getty Images

Dar  Kaye a spus că industria are încă nevoie de un "angajament” pentru ca acest lucru să se întâmple.

El a adăugat că singura modalitate de a reînvia cu adevărat călătoriile cu avionul a fost să se introducă teste pe scară largă înainte de plecare, care să îndeplinească standardele convenite la nivel internațional.

Heathrow, care deja a redus 500 de locuri de muncă, a spus că prognozează un număr de pasageri de 22,6 milioane anul viitor - mai puțin de un sfert față de 2019.

Transporturile civile aeriene au fost puternic afectată de Coronavirus, companii aeriene precum British Airways și Easyjet reducând mii de locuri de muncă.

Asociația Internațională a Transportului Aerian, care reprezintă 290 de companii aeriene, estimează că traficul aerian nu va reveni la nivelurile pre-pandemice până cel puțin în 2024.