Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SUA: Comisia pentru Concurență dorește ca Facebook să vândă Instagram și WhatsApp

facebook.png

Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Comisia SUA pentru concurență (FTC) și procurorii care reprezintă 48 de state din țară au anunțat că au depus o plângere împotriva Facebook, pe care o acuză că abuzează de poziția sa dominantă pentru a elimina competiția, informează AFP.

Printre altele, procurorii cer să fie înștiințați cu privire la orice achiziție mai mare de 10 milioane de dolari pe care Facebook vrea să o facă.

Pe de altă parte, FTC dorește revânzarea Instagram și WhatsApp. Compania ar favoriza la angajare străinii cu viză temporară.

În data de 3 decembrie, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că a depus o plângere împotriva Facebook, pentru că aceasta ar practica „discriminarea” la angajare.

Concret, compania ar favoriza recrutarea lucrătorilor străini, cu vize temporare, în fața americanilor, mai arată AFP.

Potrivit plângerii, Facebook nu a publicat posturile libere pe site-ul său și a refuzat cererile online de angajare din partea americanilor. În schimb, compania a rezervat posturile angajaților care se aflau deja în companie cu viză temporară și dornici să obțină cartea verde (green card).

Celebrele „cărți verzi” oferă statutul de rezident permanent în SUA, dar pentru acest lucru solicitantul trebuie să aibă o ofertă de muncă permanentă. În același timp, angajatorul trebuie să demonstreze că nu a avut candidat american calificat pentru postul respectiv.