Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UDMR, despre anunțul lui Dan Barna: Asemenea anunțuri nu ajută

cseke_attila_senator_udmr_guvern_dancila.jpg

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila (Sursa foto: site UDMR)
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila (Sursa foto: site UDMR)

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, spune că soluțiile se discută între viitorii parteneri, nu în conferințe de presă. Liderul USR, Dan Barna, l-a propus pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților și a mai propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri.  

Anunțurile precum cel făcut de Dan Barna, în presă, nu în interiorul viitoarei coaliții, nu ajută, spune liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Întrebat marți la Digi24 despre anunțul făcut în aceeași zi de Dan Barna, Cseke Attila a reiterat ideea că UDMR își dorește un guvern de centru-dreapta, dar „asemenea anunțuri pe care le-a făcut președintele USR nu ajută în formarea cât mai rapidă a unei coaliții”.

Cseke a spus că soluțiile se discută între viitorii parteneri, nu în conferințe de presă: „Totuși, vorbim de președinții acestor formațiuni. Dacă ai o soluție, ceri o întâlnire și propui. Dacă așa începem colaborarea, dacă fiecare va avea o soluție în presă, nu mergem spre consolidarea încrederii”.

Întrebat, mai departe, dacă varianta propusă marți de Dan Barna a mai fost discutată, Cseke Attila a afirmat că UDMR nu a fost consultată în această privință.

„Modalitatea asta de a face politică trebuie scoasă din ecuație”, a spus senatorul, răspunzând unei alte întrebări.

Cseke Attila a refuzat să comenteze ideea în sine a lui Dan Barna, spunând că aceasta trebuie analizată în interiorul viitoarei coaliții.

Liderul USR, Dan Barna, l-a propus pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților și a mai propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri.