Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîțu face apel la calm: Finanțarea pentru primele luni ale anului viitor este asigurată

citu.jpg

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu
Sursa imaginii: 
Facebook

Ministrul Finanțelor a transmis, miercuri, că finanțarea pentru primele 4-5 luni din 2021 este asigurată, în plină criză guvernamentală.

Propunerea PNL pentru postul de premier, Cîțu afirmă că se lucrează deja la bugetul pe anul următor pe structura actualului guvern.

El spune a văzut „multă îngrijorare” în spațiul public în ceea ce privește situația financiară a României, dar vrea să îi asigure pe toți că „nu există nicio problemă”:

Am asigurat finanțarea pentru prima parte a anului viitor. Vorbim de cheltuielile pentru primele 4 sau 5 luni din anul viitor. Nu există nicio problemă, mai ales pentru cheltuielile pentru sănătate, pentru investiții, banii sunt deja, îi avem, nu e nicio problemă. Putem să le dăm drumul să facem aceste cheltuieli. Pentru salarii, pensii nu e nicio problemă”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

În plus, ministrul de Finanțe spune că la ministerul său a început să se lucreze la bugetul pentru 2021:

E adevărat, lucrăm pe structura actualului Guvern cu 16 ministere, dar o să fie foarte ușor de ajustat dacă prin negociere politică se ajunge la o altă structură a Guvernului. De aceea, vreau să vă asigur chiar și în această perioadă că situația financiară a României este pe mâini bune și nu este niciun fel de problemă și nu vor exista probleme în perioada următoare”, a mai declarat Florin Cîțu.

Amintim, negocierile pentru formarea unei majorități sunt în impas, pentru că PNL și USR PLUS își doresc funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Prim-ministrul Ludovic Orban și-a dat demisia din funcție, după rezultatul slab la alegerile parlamentare, astfel că România are un guvern interimar, deocamdată.