Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Otilia Nuțu: Problemele privind schimbarea contractelor de energie electrică arată eșecul ANRE

otilia_nutu_contracte_energie_electrica_esec_anre.jpg

Piața energiei electrice se liberalizează de la 1 ianuarie 2021 (Sursa foto: pixabay)
Piața energiei electrice se liberalizează de la 1 ianuarie 2021 (Sursa foto: pixabay)

Problemele privind liberalizarea pieței de energie arată un eșec al autorității naționale de reglementare în domeniu. O spune la RFI Otilia Nuțu, specialistă în chestiuni legate de energie la organizația Expert Forum.

Factura la curent electric s-ar putea scumpi, în cazul în care consumatorii nu optează pentru un tip de contract de pe piața concurențială.

Problema e că liberalizarea intră în vigoare de la 1 ianuarie și multă lume nu a fost informată din timp, explică Otilia Nuțu: ”Mi se pare un eșec major de reglementare al reglementatorului ANRE, care ar fi trebuit să facă o campanie foarte activă de informare, adică nu doar așa să pui pe site un comparator de prețuri sau să dai niște comunicate de presă, ci să te apuci să faci un parteneriat cu Televiziunea Publică, cu radioul și să le explici oamenilor în ce constă exact liberalizarea și care sunt opțiunile”.

”A fost o problemă și faptul că și furnizorii actuali aveau obligația și unii dintre ei au făcut-o, dar alții nu, să informeze consumatorii cu privire la opțiunile care sunt după 1 ianuarie”, mai spune experta în energie.

 
Otilia Nuțu, despre liberalizarea pieței energiei electrice