Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Firme din UE refuză livrări în UK după schimbări fiscale post-Brexit

firma_olanda.jpg

Beer On Web
Firma olandeză Beer On Web anunță cp nu mai livrează în Marea Britanie din cauza schimbării regulilor fiscale
Sursa imaginii: 
Beer On Web

Firme de livrări cu amănuntul online din UE au declarat că nu vor mai livra în Marea Britanie din cauza modificărilor fiscale care au intrat în vigoare la 1 ianuarie. Din 2021 UK nu mai face parte din piața unică europeană.

Firma de piese de biciclete Dutch Bike Bits a declarat că de acum înainte va expedia în toate țările lumii, cu excepția Regatului Unit.

Suntem forțați de regulile britanice să nu mai avem de-a face cu clienții britanici”, se spune pe site-ul firmei.

O altă firmă, cu sediul în Belgia, Beer On Web, a spus că acum evită Marea Britanie “din cauza noilor măsuri Brexit”.

Companiile sunt deranjate de faptul că acum se confruntă cu costuri mai mari și birocrație sporită pentru a se conforma noilor reguli cerute de autoritățile fiscale din Marea Britanie. Cu toate acestea, nu este clar câți au făcut pasul drastic de a refuza toate comenzile din Marea Britanie.

În același timp, companiile internaționale de transport, inclusiv Federal Express și TNT, au declarat că percep taxe suplimentare pentru transporturile dintre Marea Britanie și UE.

Ei au spus că acest lucru reflectă investiția sporită pe care au trebuit să o facă în adaptarea sistemelor lor pentru a face față Brexit.

Modificări TVA

Măsurile urmează modificărilor din regulile TVA aduse de HMRC (autoritatea fiscală) la 1 ianuarie 2021. TVA este acum colectată la punctul de vânzare și nu la punctul de import.

HMRC
Autoritatea fiscală britanică impune noi reguli privind TVA la importuri
Sursa imaginii: 
HMRC

Acest lucru înseamnă, în esență, că comercianții cu amănuntul din străinătate care trimit mărfuri în Regatul Unit trebuie să se înregistreze pentru TVA din Marea Britanie și să-l contabilizeze la HMRC dacă valoarea vânzării este mai mică de 150 EUR (135 GBP).

Noul model TVA asigură că bunurile din țările UE și din afara UE sunt tratate în același mod și că firmele britanice nu sunt dezavantajate de concurența din importurile fără TVA.” a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

"Pentru furnizarea acestui serviciu, HMRC intenționează să perceapă o taxă pentru fiecare companie din lume în fiecare țară din lume care exportă în Marea Britanie", a declarat Dutch Bike Bits pe site-ul său.

Dacă sunteți furioși în legătură cu acest lucru și este posibil să fiți așa, vă rugăm să contactați reprezentantul desemnat în Marea Britanie”.

Între timp, TNT a declarat că impune acum o suprataxă de 4,31 lire sterline pentru toate transporturile dintre Marea Britanie și UE. TNT este acum deținut de Federal Express, care și-a actualizat taxele. Rivalii TNT - DHL și UPS au luat, de asemenea, măsuri similare.