Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elon Musk l-a depășit pe Jeff Bezos și este cel mai bogat om de pe planetă

elon_musk.png

Elon Musk, martie 2020
Sursa imaginii: 
Reuters via rfi.fr

Averea miliardarului Elon Musk depășește 185 de miliarde de dolari, acesta adunând într-un an cu 15 miliarde mai mult decât Bill Gates în toată cariera. 

Elon Musk ar putea fi și primul omdin istoria modernă care ar ajunge la 200 de miliarde de dolari, anunță CNBC.

Schimbarea pe podium se datorează avansului înregistrat de Tesla pe bursa din Wall Street, unde a depășit în urmă cu o zi pragul de 700 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos devenise cel mai bogat om din lume în 2017, iar averea lui este estimată în prezent la circa 184 miliarde dolari.

Totodată, Elon Musk a înregistrat cea mai rapidă ascensiune din istorie în fruntea clasamentului miliardarilor lumii, fiindcă averea lui era estimată la începutul lui 2020 la „doar” 27 de miliarde de dolari.

Această creșterea fulminantă a acțiunilor Tesla, la care se adaugă pachetul generos de venituri pe care îl deține, l-au făcut pe Musk să adauge la această sumă peste 150 de miliarde de dolari în 11 luni.

Vara trecută, în iulie, Elon Musk l-a depășit pe Warren Buffett și a devenit a 7-a cea mai bogată persoană din lume. Apoi, în noiembrie, a urcat pe locul al doilea, după ce l-a devansat și pe Bill Gates.

Mai mult, în ultimele 12 luni, averea acumulată de Elon Musk a depășit întregul imperiu a lui Bill Gates, estimat la 132 de miliarde dolari.

Compania Tesla se apropie în prezent de capitalizarea bursieră a liderei mondiale – Facebook.