Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan vrea ca Primăria să cumpere ELCEN. Otilia Nuțu: ”PMB trebuie să plătească mai întâi datoriile istorice”

primarie_capitala_elcen_otilia_nutu.jpg

Va fi cumpărată ELCEN de Primăria Capitalei? (Sursa foto: Facebook/ELCEN)
Va fi cumpărată ELCEN de Primăria Capitalei? (Sursa foto: Facebook/ELCEN)

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi că vrea ca instituția pe care o conduce să cumpere ELCEN. El se arată optimist că tranzacția se va realiza și precizează că e nevoie de avizul Consiliului General al Municipiului București și de acordul Guvernului.

Otilia Nuțu, specialistă în energie și infrastructură la Expert Forum, explică la RFI ce ar rezolva cumpărarea producătorului de agent termic de către Primăria Capitalei: ”Ideea în sine nu este proastă, inclusiv investitorii privați care se uitau în urmă cu câțiva ani la sistemul de termoficare din București, adică la modul în care ar putea să fie organizat eficient economic se gândeau că sistemul ar trebui să fie integrat, atât cu partea de producere, cât și cu partea de transport și distribuție a căldurii”.

În opinia sa, ”întrebarea care se pune este cu ce bani va putea să achiziționeze Primăria ELCEN (...). Primăria va trebui să plătească întâi și-ntâi datoriile istorice și rămâne de văzut dacă va trebui să plătească și penalitățile de întârziere, e un proces acum între ELCEN și Primărie și după aceea va trebui să plătească și contravaloarea centralelor ELCEN”.

 
Otilia Nuțu, despre dorința Primăriei Capitalei de a cumpăra ELCEN