Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Companiile de stat vor fi listate la Bursă. Otilia Nuțu: ”Banii vor merge pentru investiții”

companii_stat_listate_bursa_otilia_nutu.jpg

Guvernul a decis listarea companiilor de stat la Bursă (Sursa foto: Facebook/Bursa de Valori București)
Guvernul a decis listarea companiilor de stat la Bursă (Sursa foto: Facebook/Bursa de Valori București)

Listarea companiilor de stat la Bursă este un lucru bun, pentru că vor obține mai mulți bani pentru modernizare. Iată ce crede Otilia Nuțu, specialistă în companii de stat și infrastructură la Expert Forum. Cabinetul Cîțu a abrogat o lege a PSD, care interzicea vânzarea de acțiuni ale acestor societăți timp de doi ani. Social-democrații critică decizia Guvernului de dreapta, pe care-l acuză că vrea să vândă companiile pe nimic.

Otilia Nuțu explică la RFI ce presupune de fapt listarea unor companii de stat la Bursă: ”Este clar că o îmbunătățire a guvernanței corporative va avea loc, pentru că toate aceste companii vor trebui să respecte în plus față de legea pentru companiile de stat și niște reguli specifice ale Bursei. Deci ăsta ar fi un lucru important, faptul că în acționariatul acestor companii ar intra și niște ochi din afară, care vor avea totuși niște drepturi, inclusiv de a cere informații suplimentare”.

”Cred că nu se va pune problema unor privatizări, să zic, o vânzare de pachet de acțiuni majoritare (...). Banii aceia care ar veni din listarea companiilor, ca Hidroelectrica, pe Bursă nu se duc în buzunarele statului, se duc în buzunarul companiei, pentru investiții”, subliniază ea.

 
Otilia Nuțu, despre listarea companiilor de stat la Bursă