Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Patronatele: N-a revenit în țară un număr semnificativ de specialiști IT

calculator_-_o_mana_care_tasteaza.jpg

Patronatele: N-a revenit în țară un număr semnificativ de specialiști IT
Patronatele: N-a revenit în țară un număr semnificativ de specialiști IT

1,3 milioane de persoane s-au întors în România, de la debutul pandemiei și au găsit locuri de muncă, în special în sectorul IT. O declarație recentă a premierului, al cărui optimism nu e împărtășit și de oamenii de afaceri, mai ales că șeful guvernului aprecia că lucrurile vor merge în aceeași direcție mai cu seamă pentru că în acest an estimăm o creștere economică.

Președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni- Piarom , Cristian Pârvan, crede că cifrele sunt puțin credibile. Chiar și așa, nu s-au întors în țară specialiști, ci mai degrabă oameni care nu avea o situație reglementată în țările gazdă, apreciază Cristian Pârvan. Nevoie de forță de muncă este dar ne lipsesc proiectele, mai spune președintele Piarom:

“1,3 milioane este o cifră absolut greu de crezut. Poate fi vorba, probabil, de cei care nu aveau o situație reglementată și din cauza pandemiei, situația lor s-a deteriorat sau cei din HORECA  care aveau o situație dar din cauza restricțiilor, o parte s-a întors în România. Nu cred însă că s-au întors în număr semnificativ specialiști în informatică. La câte lucruri trebuie realizate în România, evident că avem nevoie de forță de muncă. Ce n-avem însă, n-avem proiecte.“

 
Presedintele Piarom, Cristian Parvan