Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turiștii străini mai vin în România doar în interes de afaceri

Numărul de turişti străini în România a scăzut anul trecut cu 83%, reiese din datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. În aceste condiții, încasările din industria ospitalității au fost serios afectate.

În 2019, ultimul an dinaintea pandemiei, aproape 2,7 milioane de turiști străini au venit în România. Anul trecut, când pandemia s-a instalat, au mai venit să viziteze România doar 452.000 de turiști nerezidenți. Este vorba despre o scădere uriașă, de 83%, după cum reiese din datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică.

Și banii pe care i-au adus turiștii străini au fost mult mai puțini în 2020 față de anul anterior. Astfel, dacă în 2019 turiștii nerezidenți cheltuiau în România aproape 7 miliarde de lei, în 2020 aceștia au mai cheltuit sub 1,2 miliarde.

Datele Institutului Naţional de Statistică mai arată că în 2020, turismul străin a fost în mare parte generat de persoanele nerezidente care au venit în România în interes de afaceri. Este vorba despre două treimi din totalul turiștilor nerezidenți care au intrat în țară anul trecut.