Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Automobilele Tesla vor putea fi cumpărate cu bitcoin (Elon Musk)

tesla-1738969_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Patronul producătorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a anunţat miercuri că un vehicul Tesla poate fi acum cumpărat în SUA folosind bitcoin, iar opţiunea va fi disponibilă și în afara SUA până la sfârșitul anului, transmite Reuters.

Miliardarul a scris pe Twitter: "Puteţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă convențională".

 

 

Cotaţia bitcoin a urcat luna trecută la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.

Decizia Tesla face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile. Conform politicii sale de investiţii, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea "achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung", se arată în comunicatul Tesla citat de Reuters.

Miliardarul Elon Musk adăugase recent eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.