Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SUA au atins maximul istoric al deficitului comercial în februarie

Acest deficit comercial al Statelor Unite a ajuns la 71,1 miliarde de dolari, cu o scădere mai accentuată a exporturilor față de importuri, pe fondul unei redresări mai rapide a economiei americane față de economiile concurente, potrivit AFP.

Conform rapoartelor, deficitul de creștere de 4,8% față de luna precedentă a fost determinat de o scădere de 2,6% a exporturilor la 187,3 miliarde de dolari, mai mare decât importurile, care s-au situat la 258,3 miliarde de dolari (-7%).

Creșterea economiei SUA mai rapid decât în ​​restul lumii a extins deficitul comercial la niveluri record”, a declarat Oren Klachkin, economist pentru Oxford Economics, într-o notă, anticipând că „ar trebui să continue să se extindă pe măsură ce recuperarea americanilor se va intensifica în primavara si vara".

În a doua lună a anului, creșterea deficitului comercial a fost mai mare decât așteptările analiștilor care prognozau 70,5 miliarde de dolari.

Îmbunătățirea situației din sănătate, redeschiderea economiei și cheltuielile bugetare vor spori cererea internă și vor exercita o presiune puternică asupra importurilor”, în timp ce exporturile, dependente de redresarea mai lentă a economiei în restul lumii, vor fi mai puțin puternice, adaugă expertul de la Oxford Economics.