Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Al patrulea cel mai bogat om al planetei divorțează. Bill și Melinda Gates vor împărți averea de 126 de miliarde

bill_melinda.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Bill Gates

Bill şi Melinda Gates au ales că divorţeze după 27 de ani de mariaj, spunând că nu mai găsesc puterea de a creşte împreună. Anunţul a fost făcut printr-un mesaj identic scris pe conturile lor de pe Twitter. Ei conduc Fundaţia Bill & Melinda Gates. Bill Gates este în 2021 al patrulea cel mai bogat om al planetei, cu o avere de 125,9 miliarde de dolari.

„După o îndelungă considerare și multă muncă pentru relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsniciei noastre. În ultimii 27 de ani am crescut trei copii incredibili şi am construit o fundaţie ce funcţionează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viaţă sănătoasă şi productivă. Continuăm să împărtășim credința în această misiune și ne continuăm munca împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieților noastre. Cerem spațiu și confidențialitate pentru familia noastră, în timp ce începem să navigăm în această nouă viață”, este mesajul identic postat de Bill şi Melinda Gates pe conturile lor de Twitter.


Sursa imaginii: 
Twitter/Melinda Gates

Anunțul separării celor doi a produs un val de şoc în mediul de afaceri, în domeniul sănătăţii publice şi în lumea filantropiei.

Nu se cunosc, pentru moment, detaliile financiare ale divorţului dintre Bill și Melinda Gates, relatează CNBC. Situaţia averii Gates ridică mai multe semne de întrebare pentru că o mare parte nu a fost încă donată Fundaţiei Bill şi Melinda Gates.

Bill și Melinda Gates s-au cunoscut la Microsoft şi s-au căsătorit în 1994, chiar în noaptea de Anul Nou, în Hawaii.

Cuplul a fost de acord să dea mai mult de jumătate din averea lor cauzelor umanitare, prin Fundaţia Bill & Melinda Gates. Cei doi sunt co-preşedinţi şi administratori ai fundaţiei, care a fost lansată în anul 2000.

Celebrul cuplu a decis să pună capăt unei căsnicii de 27 de ani.

Bill Gates locuia împreună cu soţia sa şi cu cei trei copii într-o vilă de pe malul lacului Washington. Casa are şapte dormitoare, 24 de băi, şase bucătării, sală de cinema, bibliotecă etc. Valoarea estimată a vilei este de 121 milioane de dolari.

Divorțul fondatorului Microsoft survine la doi ani după ce Jeff Bezos, CEO Amazon, a decis împreună cu soţia sa, MacKenzie, să divorţeze.

Bill Gates şi Jeff Bezos se numără printre cei mai bogaţi oameni din lume, iar Amazon şi Microsoft concurează în domeniul cloud computing.