Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bugetul Capitalei a fost adoptat

nicusor_dan_facebook.jpg

Sursa imaginii: 
Nicusor Dan / Facebook

Consiliul General al Municipiului București a adoptat vineri seara bugetul Capitalei, cu 34 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” și 15 abțineri.

Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan pe Facebook:

Bucureștiul are buget. Le mulțumesc celor 34 de consilieri generali de la PNL, USR PLUS și PMP, care au votat în această seară pentru a aproba bugetul Capitalei pe 2021. Deblocăm investițiile, plătim datoriile, muncim împreună pentru București.”

Acesta a anunțat vineri dimineața că au fost convenite o serie de ajustări la proiectul de buget.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare”, a scris primarul pe Facebook.

Viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu a anunțat că varianta de buget rezultată este „cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

Bugetul Capitalei fusese respins cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.