Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Criză în SUA: Mai multe state fără combustibil, după ce Colonial Pipeline a fost lovită de un mare atac cibernetic

colonial pipeline.jpg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Administrația Biden lucrează cu operatorul reţelei Colonial Pipeline pentru a o ajuta să-şi revină după atacul cibernetic de tip ransomware ce a forţat compania să oprească temporar alimentarea în statele estice, anunță Reuters.

Acest atac cibernetic este considerat a fi unul dintre cele mai puternice atacuri de tip ransomware din istoria americanilor, iar evenimentul deschide calea către o strategie mai puternică pentru a proteja mai bine infrastructura critică de energie, susține „Ziarul Financiar”.

Secretarul pentru Comerţ, Gina Raimondo, a declarat că rezolvarea situaţiei actuale reprezintă una dintre priorităţile administraţiei Biden, întrucât Washingtonul lucrează pentru a evita perturbări mai grave şi pentru a ajuta Colonial Pipeline să repornească reţeaua de 8.850 km care se întinde din Texas până în New Jersey.

Toată lumea se ocupă de asta. Lucrăm alături de companie, stat şi oficiali locali pentru a asigura o revenire operaţională cât mai rapidă şi pentru a preveni eventuale perturbări”.

Nici compania de transport de combustibil și nici secretarul pentru Comerţ nu au specificat când va redeveni operaţională reţeaua.

Zilnic, Colonial Pipeline transportă circa 2,5 milioane de barili de benzină şi alţi combustibili către consumatorii din zona de centru şi sud-est a ţării.

De asemenea, reţeaua extinsă a companiei deserveşte mai multe aeroporturi majore din SUA, precum „Hartsfield Jackson Airport” din Atlanta, cel mai aglomerat aeroport din punct de vedere al traficului de pasageri din SUA.