Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Est și Vest. Ce le unește, ce le desparte

volkswagen.jpg

Uzina Volkswagen de la Zwickau, Germania
Image source: 
wikipedia.org

Una dintre cele mai ciudate situații din Uniunea Europeană în ceea ce privește statutul salariaților a ieșit ieri la iveală. Este cazul Volkswagen. Despre ce este vorba? Grupul Volkswagen avea până în urmă cu câteva zile două tipuri de companii în Germania. Adică, în Germania de Vest firma era organizată ca o societate pe acțiuni. În schimb, în Germania de Est era tot Volkswagen, dar sub forma unei societăți cu răspundere limitată.

În Est, compania auto a dezvoltat în cei peste 30 de ani de la reunificarea Germaniei trei fabrici, două de automobile și una producătoare de motoare. În acest moment, uzina din Zwickau a ajuns cea mai modernă și cea mai importantă structură a grupului, pentru că aici se produc cele două modele Volkswagen de mașini electrice.

Am putea crede că diferența de tip de societate, pe acțiuni și cu răspundere limitată, este puțin importantă. Nu este deloc așa. Doar acest amănunt a dat posibilitatea grupului auto să facă diferențe salariale serioase între angajații din Germania de Vest și cei din Germania de Est.

Aceste diferențe nu au existat doar pentru o perioadă scurtă, ci ele s-au păstrat și acum, la mai mult de 30 de ani de la căderea zidului Berlinului sau de la reunificarea Germaniei. Până în urmă cu câteva zile, atunci când acționarii Volkswagen au decis fuziunea celor două companii cu același nume, una din Germania de Vest, cealaltă din Germania de Est, o integrare care va avea loc până în anul 2027.

Dar, între cele două firme, din Germania de Est și cea din Germania din Vest, au existat diferențe sensibile de salarizare și de aplicare a legislației muncii. Despre ce este vorba?

Reprezentanții sindicatelor IG Metall explică diferențele. În Germania de Vest, se lucrează 35 de ore pe săptămână, iar în Est 38 de ore. Totodată, există și diferențe de salarii între angajații din Vest și cei din Est. De asemenea, există diferențe în ceea ce privește sistemele de pensie ale companiilor, precum și în privința reglementărilor de sărbători și aniversări.

După cum se poate vedea, sunt diferențe majore între regimul salarial al angajaților din Germania de Vest și al celor din Est. Surprinzător este că aceste tratamente diferite s-au menținut o perioadă atât de lungă de timp, respectiv 30 de ani.

Situația se va rezolva prin fuziunea celor două companii și prin armonizarea tuturor regulilor privind legislația muncii.

Una peste alta, este de-a dreptul neașteptat să se afle că în cadrul aceluiași grup de companii, aceleiași țări, erau atât de multe diferențe în ceea ce privește nivelul salariului, numărul de ore lucru într-o săptămână sau tratamentul legal al sărbătorilor și al zilele aniversare.

O explicație există: contractul de muncă a fost negociat diferit, în funcție de forța sindicatului și de productivitatea muncii. Acum, însă, prin fuziunea firmelor, angajații din Germania de Est vor face parte și ei din sindicatul IG Metall.

De altfel, discuția despre diferența dintre Vestul și Estul Europei îmbracă forme diferite. Unii indicatori sunt în mod clar în favoarea Europei de Vest, precum produsul intern brut pe cap de locuitor, productivitatea sau nivelul salarial, exprimat prin costul orar al forței de muncă.

Pe de altă parte, sunt și speculații în ceea ce privește Estul și Vestul Europei, precum veșnica obsesie a Estului care acuză că firmele occidentale transferă profitul în statele de origine, teama de un model european cu două sau trei viteze sau tema, cu priză la public, conform căreia produse sub aceeași marcă au gust diferit și componență diferită între Est și Vest.

Este destul de multă nemulțumire în rândul populației europene în ceea ce privește diferențele de dezvoltare între Est și Vest. Iar, tratamentul diferit, în funcție de nivelul de dezvoltare al regiunii, aplicat salariaților chiar în cadrul aceleiași firme slăbește solidaritatea europeană. Și dă apă la moară celor care se uită mai mult la ce desparte țările europene și nu la ceea ce le unește.

Rubrica Economia Reală este realizată cu sprijinul Intercapital Invest

 
Rubrica Economia Reală din 14 mai 2021