Rolls-Royce a lansat „Boat Tail”, noul model exclusivist
rolls.png

„Clienții vin la noi cu o idee în minte, exact ca acum o sută de ani (...). Această revenire la origini amintește de „Sweptail”, din 2017, când am lansat primul proiect al unității Coachbuild din timpurile moderne. (...) Acest lucru a atras atenția unor clienți care doreau ceva similar, dar și mai spectaculos, explică pentru AFP directorul executiv Torsten Müller-Ötvös, de la sediul filialei BMW din Goodwood, Sudul Angliei.
"Am acceptat acest proiect acum patru ani și rezultatul este Boat Tail (sau coada de barcă). Pentru noi este punctul culminant al întregii noastre activități la Rolls-Royce", spune el despre noul model, îndrăzneț și poate neașteptat.
Exemplu de finisaje: capota din spatele noii mașini se ridică lateral pentru a forma o masă cu o umbrelă de soare, în caz că proprietarii și-ar dori să ia prânzul sau cina în aer liber.
„Ne propunem să continuăm și să o luăm de la capăt la fiecare doi ani”, adaugă Muller-Otvos fără a specifica prețul acestei mașini.
"Nu vorbim niciodată despre prețuri în tranzacțiile cu clienții noștri. Dar zvonurile că Sweptail a costat 13 milioane de dolari erau destul de apropiate de realitate", spune el.
Dat fiind că "Boat Tail este mult mai rafinat" ... înseamnă că este chiar mai scump.
Care a fost impactul pandemiei?
"Am fost foarte afectați. Am închis fabrica și, în total, am pierdut 20-25% din volumul vânzărilor pentru 2020. Pe de altă parte, grupul BMW nu a fost afectat semnificativ până acum de lipsa materialelor semiconductoare din lume", explică liderul.
Începând cu ultimul trimestru al anului 2020, situația producătorului s-a îmbunătățit și "producția pentru acest an este deja complet rezervată. Perioada normală de așteptare pentru un Rolls-Royce este de aproximativ șase luni".
„Cererea rămâne foarte ridicată și nu numai datorită Asiei, ci și Statelor Unite și Europei. Este un context global promițător și cred că este la fel pentru întreaga industrie a luxului."
Deși pandemia a crescut inegalitățile peste tot, patronul producătorului acestor mașini exclusive remarcă „că sunt mulți bani gata de a fi cheltuiți”.
Tranziție și Brexit
„Ne îndreptăm în acest deceniu spre trecerea la un Rolls-Royce total electric” iar grupul dorește „să-și îmbunătățească și mai mult durabilitatea”.
În septembrie, domnul Müller-Ötvös era îngrijorat de situația cauzată de Brexit, dar acum privește cu entuziasm acordul comercial încheiat cu dificultate între Londra și Bruxelles în ajunul Crăciunului. Acest acord s-a dovedit a fi favorabil industriei auto, permițând „să exportăm cu ușurință produsele noastre și să importăm piese de schimb”.
Prin urmare, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, „nu a perturbaat prea mult activitatea noastra”, conchide el.
Traducere de Magda Savițchi după articolul publicat de France24