Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Transporturilor anunță restructurări la Metrorex

Cătălin Drulă a declarat că organigrama Metrorex e destul de „împănată cu posturi un pic inutile”, dar că acum se lucrează la o nouă organigramă şi vor urma restructurări de posturi.

Ministrul a făcut anunțul la postul public de televiziune:

La Metrorex se lucrează la o organigramă, din câte înţeleg, am mai spus asta, nu eu conduc Metrorexul, am găsit un director general care şi-a făcut o treabă foarte bună acolo, au un Consiliu de Administraţie profesionist cu oameni aduşi din industrie, cu experienţă şi ei lucrează la asta. Îmi spun că organigrama e destul de împănată, cu posturi un pic inutile. A fost un loc bun unde să te angajezi”, a declarat Cătălin Drulă.

În privința restructurării de posturi, dacă vor fi daţi oameni afară, ministrul Transporturilor a răspuns că va lua această măsură:

Răspunsul ar fi da, pentru restructurarea şi optimizarea acestor companii”.

Amintim, în februarie, HotNews scria că directorii mari din Metrorex și unii șefi de serviciu câștigă în fiecare lună între 10.000 și 12.000 de lei net, iar cel mai mare salariu în mână din companie este de aproape 15.000 de lei, potrivit unui document cu toate cele aproape 6.000 de salarii din companie, obținut de HotNews.ro.

Cele mai mici salarii „în mână” din Metrorex sunt în jur de 3-4.000 de lei. Ministrul Transporturilor anunța recent că sindicaliștii și-au negociat creșteri salariale în 2020, în condițiile în care compania nu-și acoperă bugetul decât 30% din venituri proprii.

Dintre cele 5.678 de persoane salariate de la Metrou, 4.533 (80%) au salariu net, în mână, de peste 5.000 de lei, iar aproape 1.478 (26%) de persoane iau în mână peste 7.260 de lei – circa 1.500 de euro, potrivit unui document consultat de HotNews.ro cu toate salariile de la metrou.

Totodată, directorii mari și mai mulți șefi de serviciu au salarii nete de peste 10-11.000 de lei, cel mai mare salariu fiind de 14.641 de lei pentru un post de șef serviciu. Directorii au un salariu în mână de 12.945 de lei.

De asemenea, toți angajații primesc un „spor de tunel” de circa 20% agreat prin contractul colectiv de muncă. În plus, cei din posturi de șef de serviciu au salarii nete de 10.000 de lei, iar mulți șefi de birou primesc „în mână” peste 8.500 de lei.