Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primarul Dominic Fritz: Porsche vine la Timișoara!

dominic.jpg

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz
Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz
Sursa imaginii: 
Facebook/Dominic Fritz

Un centru de cercetare al producătorului auto Porsche se va deschide la Timișoara. Mai mulți specialiști din sectorul auto vor fi angajați, a anunțat pe Facebook primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz.

„După ce ieri compania Dräxlmaier a anunțat că va orașul nostru va fi primul din România unde se vor asambla baterii pentru mașini electrice, azi Porsche Engineering a transmis că a ales Timișoara pentru a deschide un centru de cercetare și dezvoltare. În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Edilul a mai dezvăluit că specialiștii producătorului auto vor colabora cu profesorii de la Universitatea Politehnica și de la Universitatea de Vest.

Această colaborare va contribui la „dezvoltarea cercetării în domeniul e-mobilității din Timișoara”, a mai spus Fritz, care susține că se poartă discuții și cu alți mari investitori interesați de zona Timișoara.

Proiectul a fost confirmat și de grupul german: „Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o poveste de succes. Creșterea constantă de specialiști înalt-calificați în software în Cluj-Napoca ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu o a doua locație românească. Datorită mediului high-tech, atât în peisajul academic, cât și în cel al afacerilor, Timișoara a fost alegerea evidentă”, transmite Dirk Lappe, Chief Technology Officer la Porsche Engineering, citat de economedia.ro.