Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șomaj tehnic la Compania Națională Aeroporturi București: Sute de angajați vor sta, pe rând, acasă, tocmai când traficul aerian de pasageri este în creştere

cnab.jpg

Sursa imaginii: 
https://www.bucharestairports.ro/

800 de angajați ai CN Aeroporturi București intră pe rând în șomaj tehnic, începând cu 1 iulie. Decizia a fost luată având în vedere situația financiară a companiei. Măsura, temporară, va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ, susține CNAB.

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București S.A. a aprobat, în ședința din 22 iunie, implementarea măsurii șomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni, anunță compania.

Decizia a fost luată având în vedere situația financiară a companiei și rezultatele pe primele 5 luni ale anului 2021.

800 de angajați, din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în șomaj tehnic, cei mai mulți dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni.

Măsura șomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ.

În prezent, traficul aerian de pasageri, deși în creștere, se situează la 40% față de nivelul din 2019.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează aeroporturile Otopeni și Băneasa, speră să revină pe profit în acest an şi estimează un rezultat brut pozitiv în valoare de 207.390 lei, după pierderile de 136,1 milioane lei din 2020, şi vrea să atingă venituri totale de 540,14 milioane lei în acest an, scrie news.ro.