Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul miliardar în Bitcoin, românul Mircea Popescu, găsit mort în Costa Rica

mircea popescu.jpg

Sursa imaginii: 
nasdaq.com

Antreprenorul şi unul dintre veteranii industriei crypto Mircea Popescu s-a înecat zilele trecute în Costa Rica, spune Tuur Demeesteer, investitor şi autor al studiului „Bitcoin Reformation”, scrie Ziarul Financiar, citând USA Today.

Publicaţia costaricană „CRHoy”, un turist în vârstă de 43 de ani s-a înecat săptămâna trecută în provincia Puntarenas.

Deși a fost anunțat inițial drept polonez, ziarul susţine că numele turistului este Mircea Popescu.

Acesta susţinea că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de bitcoin.

Părintele conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă”, spune John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe „vbtcoin.

În plu, dezvoltatorul web Diana Coman a confirmat decesul lui Mircea Popescu în cadrul blogului pe care îl moderează.

Tot jurnaliştii au adăugat că Mircea Popescu a fost găsit pe plaja Hermosa în dimineaţa zilei de 23 iunie, însă paramedicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Investitor, antreprenor şi cercetător, Mircea „MP” Popescu a crescut în Cluj-Napoca şi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica şi Egipt. El a lansat în 2008 Trilema, un blog prin care a abordat o serie de probleme sociale şi personale. Începând cu 2012, a început să scrie despre Bitcoin şi criptomonede. În luna aprilie a aceluiaşi an a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx. Platforma a fost investigată de Securities and Exchange Commission, însă investitorul a negat orice fel de colaborare cu autorităţile din SUA.

De asemenea, în 2014, Mircea Popescu a plătit toate facturile organizaţiei non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD pentru a aduce un omagiu contribuitorilor care au arătat o „abordare drastică privind procesele de securitate”.

Conducătorul OpenBSD Theo de Raadt a admis că sistemul de operare şi-ar fi oprit operaţiunile în lipsa fondurilor necesare.