Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Investiție franceză de 1,5 milioane de euro în platforma IT românească Bright Spaces

bright_spaces.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Bright Spaces

Fondul francez de venture capital Axeleo Capital va investi 1,5 milioane de euro în dezvoltarea platformei IT românești Bright Spaces, specializată în activități imobiliare, a anunțat pe pagina sa de Facebook compania românească.

În afara fondului francez, la finanțarea platformei prin care proprietarii de clădiri gestionează activitatea de închiriere și oferă potențialilor chiriași vizionări virtuale, vor participa și investitorii Pi Labs (Londra), Sparking Capital (România), precum și alți câțiva ”angel investors”.

 

 

Investițiile vor susține creșterea companiei, dezvoltarea de noi feature-uri tech și extindere pe noi piețe din Europa Centrală și de Est și Europa de Vest.

Fondat în 2019, de Bogdan Nicoară și Andrei Constantin, Bright Spaces oferă o soluție prin care viitorii chiriași ai spațiilor de birouri pot vizualiza și interacționa în mod digital cu un spațiu, în 3D, pot descoperi principalele specificații tehnologice ale clădirii, punctele de interes, pot cere o ofertă sau planifica un tur live, precizează startupcafe.ro.

„Vedem o digitalizare accelerată a industriei de commercial real estate și un interes crescut pentru soluțiile tech care facilitează prezentarea și închirierea digitală a spațiilor. Soluțiile pe care le construim vor transforma modul în care proprietarii lucrează de acum și suntem recunoscători tuturor partenerilor, clienților și mentorilor care au încredere în noi și ne ajută să creștem”, spune Bogdan Nicoară, cofondator și CEO Bright Spaces potrivit sursei citate.

”Bright Spaces integrează excelent modul de lucru al jucătorilor din real estate pentru a accelera comercializarea și a optimiza managementul chiriașilor, fără a perturba organizația. Platforma ajută, de asemenea, managerii de active să aibă mai mult control asupra datelor, pentru a le evalua cu ușurință, ceea ce răspunde unei nevoi reale din piață. Această înțelegere a industriei a dat deja rezultate, companii puternice din estul și vestul Europei adoptând deja această soluție”, precizează la rândul său Mathias Flattin, manager al fondului Axeleo Proptech I.