Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Hackeri returnează treptat banii furați în cel mai mare jaf de criptomonede

bitcoin.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Hackerii încep să returneze o parte din cele 600 de milioane de dolari pe care le-au furat într-unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede din istorie, relatează CNBC.

Într-o întorsătură ciudată a evenimentelor, hackerii au început miercuri să returneze o parte din fondurile pe care le-au furat.

Au trimis un mesaj către Poly Network încorporat într-o tranzacție cu criptomonede, spunând că sunt „gata să returneze” fondurile. Platforma DeFi a răspuns solicitând trimiterea banilor la trei adrese cripto.

La prânz, mai mult de 4,8 milioane de dolari fuseseră returnați.

„Cred că acest lucru demonstrează că, chiar dacă poți fura cripto-active, spălarea lor și încasarea este extrem de dificilă, datorită transparenței blockchain-ului și a utilizării analizei blockchain”, a declarat Tom Robinson, anaist al firmei de analize blockchain Elliptic. „În acest caz, hackerul a concluzionat că cea mai sigură opțiune este returnarea bunurilor furate”.

Odată ce hackerii au furat banii, au început să îi trimită la diferite alte adrese de criptomonede. Cercetătorii companiei de securitate SlowMist au declarat că active cripto în valoare de peste 610 milioane de dolari au fost transferate la trei adrese.