Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


City Insurance a fost trimisă oficial în faliment de către ASF

city insurance.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/cityinsurance

Fiindcă nu a venit nimeni să o salveze cu măcar 150 de milioane de euro în prima etapă, cel mai mare asigurator de RCA din România a fost trimisă în faliment, deși avea o cotă de piaţă de 45% şi 3 milioane de poliţe emise.

Anunțul a fost făcut vineri seara de Autoritatea de Supraveghere Fianciară, ca urmare a faptului că nu a venit niciun investitor să salveze compania de asigurări, iar indicatorii de capital nu au fost restabiliţi, scrie „Ziarul Financiar”.

Faliment era aşteptat de piaţa asiguratorilor de mai mult timp, având în vedere situaţia de la City Insurance.

După controlul, inclusiv unul internaţional, în primăvara acestui an, ASF a constatat că anumite extrase de cont prezentate erau false, iar banii nu existau.

Forul spune că toate falsurile găsite în companie au fost semnalate organelor de anchetă.

Compania City Insurance era deţinută Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, şi de investitorii italieni.

Aceasta a crescut exponenţial după falimentul Astra Asigurări, o altă companie care vindea RCA, dar care a avut o situaţie financiară dezastruoasă.

La început, creşterea City Insurance a fost exponenţială, astfel încât a ajuns să deţină aproape jumătate din piaţa RCA din România, pentru că vindea aceste poliţe cu cel mai mic preţ.

Al doilea jucător de pe piaţa de RCA, Euroins, cu o cotă la fel de mare, a primit infuzie de capital şi pentru moment merge mai departe.