Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Falimentul City Insurance | Cu ce schimbă situația intervenția Fondul de Garantare a Asiguraţilor?

city.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a anunțat că primeşte, începând de luni, dosare de daună din partea potenţialilor creditori de asigurare ai City Insurance, companie al cărui faliment a fost declarat la sfârșitul săptămânii trecute. Anunțul ar trebui să aducă liniște în rândul celor 3 milioane de români care au încheiate polițe RCA la City Insurance și, în același timp, să schimbe atitudinea service-urilor auto, care refuză să accepte repararea vehiculelor avariate asigurate prin această companie.

La RFI, avocatul Liviu Chiric, specializat în acest tip de spețe, spune că cei care au polițe RCA de la City Insurance nu au motive de îngrijorare.

„Și pentru cei care sunt păgubiți de șoferi care dețin o asigurarea de la această companie situația va fi mai bună”, explică avocatul.

„Pentru ei, principalul pericol ar putea fi plata cu întârziere a despăgubirilor de către FGA. O a doua problemă ar putea fi limita de 450.000 de lei pentru fiecare asigurat”.

Liviu Chiric mai remarcă faptul că „FGA a luat totuși decizia ca inclusiv service-urile auto, dacă sunt vătămate, să poată deschide un dosar de daune”. Acest fapt ar trebui se deblocheze procedurile de reparare a mașinilor pe baza polițelor City.

„Acest lucru depinde însă numai de service-uri. În mod legal, ele își vor putea recupera banii”.

Ascultă:

 
Avocatul Liviu Chiric, despre falimentul City Insurance