Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ford anunță prima investiție majoră pe teritoriul SUA din ultimele decenii

ford.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Ford România

Ford a anunțat luni un plan de investiții în valoare de 11,4 miliarde de dolari pentru construirea în Statele Unite a patru uzine până în anul 2025, ca parte a strategiei sale de creștere a producției de automobile electrice.

Potrivit AFP, investițiile vor fi realizate în parteneriat cu grupul sud-coreean SK Innovation și vor duce la crearea a aproximativ 11 000 de locuri de muncă și la o producție anuală de vehicule electrice de cca 1 milion de unități.

Ford va deschide astfel prima uzină nouă din ultimele decenii în SUA, în care va investi 7 miliarde dolari, iar compania parteneră SK Innovation va construi trei fabrici de baterii pentru mașini electrice, după investiții totale de 4,4 miliarde dolari.

Ford a descris investiția ca fiind cea mai mare de sine stătătoare din istoria de 118 ani a companiei. Uzina de asamblare va fi construită în statul Tennessee, iar uzinele de baterii ale SK Innovation vor fi construite în statul Kentucky (două dintre ele) și Tennessee (una).

Ford are o valoare de piață de 56 miliarde dolari, în timp ce Tesla Motors este evaluată la 800 de miliarde și va produce anul acesta 800.000 de mașini, potrivit Hotnews, care citează WSJ și New York Times.