Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Pârvan, despre taxa de solidaritate: Măsuri de tip Robin Hood nu conving pe nimeni

cristian_parvan_taxa_solidaritate_robin_hood.jpg

Cristian Pârvan critică taxa de solidaritate dorită de PSD și UDMR (Sursa: MEDIAFAX FOTO/MARIUS DUMBRAVEANU)
Cristian Pârvan critică taxa de solidaritate dorită de PSD și UDMR (Sursa: MEDIAFAX FOTO/MARIUS DUMBRAVEANU)

Taxa de solidaritate pentru marile companii este criticată de mediul de afaceri. ”O măsură de tipul Robin Hood, care nu va rezolva nimic”, declară la RFI președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), Cristian Pârvan.

Taxa de solidaritate de 1% pentru firmele cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro este dorită de PSD și UDMR, în timp ce liberalii se opun.

Cristian Pârvan spune că o asemenea taxă trebuia pregătită și explicată mai bine: ”Dacă înainte de a propune această taxă ar fi avut loc discuții cu marile companii, probabil că se găsea o măsură mai bine calibrată, nu-mi dau seama. Cert este că din păcate, cum se face la noi, se anunță măsura și după aia începem să spunem că vom avea discuții. Păi, dar de ce n-ai avut întâi discuții și după aceea să calibrezi măsura?”.

 

Gabriel Zetea: PSD a intrat la guvernare pentru a pune ordine în finanțele țării

 

Ionuț Stroe, despre taxa de solidaritate: PNL nu vrea taxe noi

 

În opinia sa, ”faptul că luăm de la cei cu mai mult și dăm la cei cu mai puțin sună foarte bine din punct de vedere public, dar evident că dacă plăcinta-i mică, dai puțin. Să vorbim pe cifre. Se estimează că ar fi un miliard de euro. Miliardul ăsta de euro la cine îl împarți? La cei cu mai puțin. Cine sunt ăia cu mai puțin? Un milion de pensionari, cu pensie de până la o mie de lei? Păi și ce faci, le dai o dată și gata? Data viitoare de unde mai iei bani? (...) Nu auziți, din păcate, nici la acest Guvern, ca și la guvernele precedente: trebuie să reușim să stimulăm mediul de afaceri să producă mai multă bunăstare. Dacă nu se produce mai multă bunăstare, aceste măsuri de tip Robin Hood, luăm de la bogați și dăm la săraci, nu vor convinge pe nimeni”.