Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orange și RCS&RDS, investigate pentru posibil comportament abuziv

org.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Orange

Companiile Orange și RCS&RDS sunt investigate de Consiliul Concurenţei pentru posibil comportament abuziv pe piața de telecomunicații.

Autoritățile susțin că dețin indicii că, fără a avea o justificare economică, cele două companii au impus un tarif excesiv, cel puţin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea unor avize necesare pentru autorizarea executării construcţiilor, informează Agerpres.

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile Orange şi RCS&RDS, fiind ridicate mai multe documente.

Instituția de control subliniază că aceste inspecţii constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate, precizează autoritatea pentru concurenţă.

Pentru a obţine autorizaţie de executare a unor lucrări de construcţii sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de reţele, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a se asigura că acea construcţie propusă nu afectează în nici un fel reţelele deţinute de aceştia.

În primăvara acestui an, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Telekom Romania Communications SA pe piaţa serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.