Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mediul privat critică soluția Guvernului în criza facturilor. „Nu poți scoate din priză echipamente ca să rămâi în plafonul Guvernului”

energie.jpg

Guvernul s-a întâlnit cu reprezentanții furnizorilor de energie
Sursa imaginii: 
www.gov.ro

Mediul privat critică dur soluțiile găsite de Guvern în criza facturilor la energie. „Măsurile Executivului nu sunt viabile”, afirmă, la RFI, fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, actual președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR).

Jianu spune că o soluție onestă la această criză ar fi fost plafonarea pentru șase luni a prețurilor din energie pentru toată lumea, fără impunerea unor plafoane.

„Ce vor face companiile care vor depăși plafonul impus de Guvern fie și doar cu 1 kilowat? Nu poți scoate din priză toate echipamentele pentru a rămâne în acel prag identificat de Guvern”, atrage atenția fostul ministru al IMM-urilor.

„Nu putem să nu constatăm că Guvernul insistă să meargă într-o direcție care s-a dovedit a fi nefuncțională”, mai afirmă Jianu, amintind și de prima lege dată de Guvern în criza energiei, care s-a dovedit a fi imposibil de aplicat. „ Este o continuare a tipulu ide soluții identificate anterior, care nu au avut rezultatele scontate”, spune Jianu.

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii mai afirmă că măsura Guvernului nu este viabilă și prin simplul fapt că în România „citirea contoarelor nu se face o dată pe lună, ci o dată la 3-4 luni. Va fi haos în activitatea economică”, atrage atenția Florin Jianu.

Ascultă:

 
Fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, despre criza din energie