Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Jianu (IMM-uri): Amânarea creditelor pentru firme ar fi fost o măsură bună

florin-jianu.jpg

Florin Jianu
Florin Jianu
Sursa imaginii: 
cnipmmr.ro

„Amânarea creditelor pentru firme ar fi fost o măsură bună ce ar fi putut fi implementată de Guvern”. Afirmația a fost făcută la RFI de Florin Jianu, fost ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, actual președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR). El a vorbit și despre măsurile insuficiente luate de Executiv pentru combaterea efectelor scumpirilor din energie.

Florin Jianu atrage atenția că firmele sunt foarte afectate de contextul economic dificil.

Fostul ministru afirmă că „pentru câteva luni de zile, ar fi fost o măsură bună ca Guvernul să decidă amânarea ratelor pentru companii. Deciza s-ar fi putut lua măcar până piața și dobânzile s-ar fi stabilizat”.

„Cea mai mare problemă pentru companii este scumpirea energiei”, mai afirmă Jianu care e de părere că Guvernul ar fi trebuit să se concentreze mai mult pe acest aspect în cadrul programului cu măsuri economice anunțat de liderii coaliției PNL, PSD, UDMR.

„Măsurile Executivului în ceea ce privește plata utilităților vor ajuta doar aproximativ 1000 din cele 700.000 de firme din România”, mai spune Florin Jianu, care conchide că Guvernul a decis și măsuri bune în planul anunțat de liderii coaliției.

Ascultă:

 
Florin Jianu, despre măsurile Guvernului pentru mediul de afaceri