Carburanți mai ieftini, bilete de tren mai scumpe și vouchere sociale, de la 1 iulie

carburanti_ieftini_vouchere_sociale_bilete_tren_iulie.jpg

Măsuri sociale, fiscale și economice, de la 1 iulie
Măsuri sociale, fiscale și economice, de la 1 iulie
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Luna iulie vine cu o serie de noutăți fiscale: de la compensarea prețurilor la carburanți, până la creșterea valorii tichetelor de masă și acordarea unui ajutor social de 700 de lei anumitor categorii vulnerabile de populație.

De la 1 iulie intră în vigoare mai multe măsuri fiscale și sociale. Astfel, pensionarii cu venituri lunare sub 2.000 de lei primesc un voucher social în valoare de 700 de lei. Acesta va fi acordat o singură dată.

De asemenea, valoarea maximă a tichetelor de masă crește la 30 de lei pe lună pentru fiecare angajat.

Pe de altă parte, angajările la stat sunt suspendate începând cu 1 iulie. Opoziția parlamentară a atras însă atenția că până la această dată au fost făcute mii de angajări în sistemul bugetar, pentru a mulțumi clientela de partid a PSD, PNL și UDMR.

Tot vineri intră în vigoare compensarea cu 50 de bani a prețurilor carburanților. O măsură criticată de asemenea de Opoziție, care spune că o soluție mai bună ar fi fost reducerea TVA-ului.

În fine, de la 1 iulie se scumpesc călătoriile cu trenul, cel puțin la CFR Călători. Astfel, un bilet București-Constanța, de exemplu, va costa 67 de lei, față de 55 în prezent. Ultima scumpire a avut loc în 2013, precizează CFR Călători.