Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Recesiune tehnică peste Ocean

graph-3078539_960_720.png

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Economia Statelor Unite ale Americii a scăzut cu 0,9% în perioada aprilie-iunie, pentru al doilea trimestru consecutiv, marcând practic intrarea în recesiune tehnică, deşi ritmul contracţiei performanţelor economice pare să se reducă.

 

Valoarea PIB-ului SUA a scăzut cu 0,9% în trimestrul al doilea din 2022, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021, anunţă Departamentul Comerţului de la Washington, pe baza estimărilor actuale, conform agenţiei Bloomberg. În trimestrul întâi din 2022, scăderea economică a SUA fusese de 1,6%, astfel că ritmul scăderii economice tinde să se atenueze.

Totuşi, este vorba despre o scădere economică drastică, în condiţiile în care în 2021 Statele Unite înregistraseră o creştere a PIB-ului de 5,7%, însă după reducerea semnificativă a activităţilor în 2020, din cauza pandemiei.

Statele Unite intră, practic, în recesiune tehnică, definită ca fiind două trimestre consecutive de scădere a activităţilor economice. La nivel oficial, Washingtonul nu utilizează conceptul de recesiune tehnică, ci se bazează pe determinări realizate de analişti ai Oficiului Naţional de Cercetări Economice, care examinează o serie de factori economici pentru a stabili dacă este sau nu recesiune, notează cotidianul Financial Times.