Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Caracatița” salariilor de la stat față de ce se întâmplă în sectorul privat european

caracatita1.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Într-un moment în care parlamentarii români au decis că salariile din administrația locală pot să crească, avem câteva exemple despre cum companii din sectorul privat au hotărât să își protejeze angajații în fața creșterii inflației.

Este vorba despre două firme din industria auto. Astfel, la începutul săptămânii, compania Stellantis a anunțat că o mare parte din salariați vor primi în luna octombrie până la 1.400 euro pentru „a susține puterea de cumpărare într-un context inflaționist”.

Interesantă este schema de plată adoptată de managerii companiei. Și anume, 60% din angajați vor primi o primă de până la 1.400 euro, 20% din forța de muncă va încasa până la 1.100 euro, iar restul de 20% din salariați, cei cu venituri mai mari, nu vor fi incluși în această schemă de compensare.

Este de remarcat că logica acestei alocări excepționale este de a ajuta angajații cu venituri reduse și medii. Cei cu salarii mari sunt excluși de la plata acestei indemnizații. Este un principiu pe care decidenții politici din România îl înțeleg, dar nu reușesc să îl aplice decât foarte rar. A venit momentul ca o creștere de pensii, de salarii sau distribuirea unor ajutoare financiare să se concentreze asupra persoanelor vulnerabile, adică asupra celor cu venituri mici.

Înapoi la Stellantis. Compania a anunțat că anul acesta a plătit, în medie, aproximativ 2.000 euro pe angajat, dacă se adaugă și distribuirea suplimentară a profitului către salariați ca urmare a rezultatelor financiare solide obținute de grup.

Nu este o economie prea socială. Bonusul anti-inflație și distribuirea dividendelor se vor aplica și pentru angajații italieni ai grupului creat din fuziunea companiilor Peugeot și Fiat Chrysler.

Și firma Renault a găsit o modalitate pentru a-și proteja angajații în fața inflației, majoritatea dintre aceștia urmând să primească un bonus de 1.000 de euro net până la sfârșitul anului.

Toate aceste prime plătite nu îi scutesc pe angajatori de negocierile dificile privind creșterea salariilor începând de anul viitor. Ba chiar, sindicatele și conducerile companiilor Stellantis și Renault au convenit să demareze negocierile nu anul viitor, așa cum se întâmpla în mod uzual, ci la sfârșitul lui 2022, tocmai pentru ca deciziile rezultate din negocieri să fie aplicate chiar din ianuarie 2023. Iar de la fabrica din Mioveni știm destul de bine că negocierile pentru salariile anului următor sunt de fiecare dată foarte intense, uneori ajungându-se până la oprirea producției pe termen limitat.

Este un model pe care sectorul privat, din Europa de Vest, îl aplică pentru a negocia creșterea salariilor și, în unele cazuri, pentru a plăti ajutoare financiare care să ajute la păstrarea puterii de cumpărare.

O „caracatiță” creată special pentru ca nimeni din afara sistemului să nu înțeleagă nimic

În România, în sectorul public, lucrurile stau cu totul diferit. Cea mai bună dovadă în acest sens am avut-o prin decizia majorității parlamentare privind creșterea salariilor din administrația locală. Dincolo de argumentele stupide, în unele cazuri, precum cele care spun că și funcționarii din administrația locală sunt români (evident că sunt), că salariile nu au mai crescut de câțiva ani (ciudat), cu această ocazie am descoperit cât de incorect funcționează legea salarizării unitare.

Adică, salariile tuturor angajaților din administrație sunt legate de cele ale viceprimarilor. La fel, în alte instituții publice salariile sunt conectate la salariul minim. Nu în sensul că sunt funcționari care lucrează cu salariul minim, ci doar le cresc salariile de fiecare dată când crește salariul minim. Iar acesta a crescut foarte des în ultimii ani.

Toate aceste conexiuni nu sunt întâmplătoare. Este o „caracatiță” care a fost creată special pentru ca nimeni din afara sistemului să nu înțeleagă nimic. Rezultatul este totdeauna bun pentru bugetari. Când  crește salariul minim cresc și cele din administrație. Când crește salariul viceprimarului crește și cel al șoferului. Și invers. Oricum ar fi, salariile la stat cresc.

 
Rubrica Economia Reală din 29 septembrie 2022