Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Doreen Bogdan-Martin, prima femeie în funcția de secretar general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU)

doreen_bogdan-martin1.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter / Doreen Bogdan-Martin

Candidata Statelor Unite, Doreen Bogdan-Martin, a fost aleasă joi în funcţia de secretar general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), pentru următorii patru ani, în cadrul scrutinului organizat la cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor ITU (PP-22), eveniment ce are loc la palatul Parlamentului din Bucureşti în aceste zile, transmite Agerpres.

În urma opţiunilor de vot acordate de toate statele-membre ITU, Doreen Bogdan-Martin a obţinut 139 dintre sufragii, în timp ce contra candidatul său,  Rashid Ismailov, din Federaţia Rusă, a avut doar 25 de voturi. În ultimii opt ani, şefia Uniunii Internaţionale a Comunicaţiilor a aparţinut Chinei, prin Houlin Zhao.

Doreen Bogdan-Martin are 30 de ani de experienţă în domeniul informaţiei şi comunicării, în sectorul tehnologiilor (TIC), al relaţiilor guvernamentale şi în organizaţii multilaterale. Este căsătorită, are patru copii şi vorbeşte fluent franceză şi spaniolă.

Este masterandă a Universităţii Americane - Şcoala de Servicii Internaţionale, în Politici de comunicaţii internaţionale şi este licenţiată a Universităţii din Delaware. Din anul 2019, Bogdan-Martin ocupă funcţia de director al Biroului de Dezvoltare în Telecomunicaţii al ITU.


Sursa imaginii: 
Twitter

România organizează, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, la Palatul Parlamentului, cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22), la care participă peste 3.000 de lideri şi delegaţii din 193 de ţări.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este organizaţia internaţională din sistemul Naţiunilor Unite specializată pentru tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor (TIC.

Înfiinţată în urmă cu peste 150 de ani, ITU este o organizaţie interguvernamentală al cărei obiectiv principal este coordonarea utilizării în bune condiţii a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperării internaţionale în gestionarea orbitelor satelitare, îmbunătăţirea infrastructurii de comunicaţii în ţările în curs de dezvoltare şi stabilirea de standarde la nivel mondial care să încurajeze interconectarea fără întrerupere a unei game largi de sisteme de comunicaţii.