Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Concedieri la companiile digitale. Managerii renunță la angajați pentru a evita criza, nu pentru că sunt în criză

concedieri1.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Nu mai este vorba despre „marea demisioneală”, ci despre „marea concediere”. Un site de specialitate numit Layoffs a calculat că de la începutul anului câteva sute de companii de tehnologie au demis aproximativ 120.000 de angajați.

Motivele sunt diverse, companiile sunt de talie diferită, dar rezultatul este același și anume o renunțare a managerilor la o parte dintre salariați. Bineînțeles, în ultima perioadă, au fost mult mai vizibile mișcările făcute de marile companii.

Analiștii cred că există un recul al firmelor de tehnologie care vine fie dintr-o precauție ușor exagerată, fie din cauza scăderii business-ului. Marile companii de tehnologie au angajat masiv în perioada pandemiei, atunci când clienții de online au crescut semnificativ. După pandemie, obiceiurile de consum nu s-au schimbat dramatic, dar veniturile din publicitate, o zonă de afaceri importantă pentru multe firme digitale, au scăzut.

Astfel, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, actualul Meta, a anunțat la începutul acestei luni că firma va concedia 11.000 de angajați din întreaga lume, ceea ce înseamnă aproximativ 13% din totalul salariaților.

Trebuie să remarcăm că este pentru prima dată în 18 ani când grupul care deține produsele Facebook, Messenger, WhattsApp și Instagram apelează la un plan de restructurare a forței de muncă.

Anul trecut, grupul ajunsese la 87.000 de salariați, dar de atunci s-au întâmplat multe. Piața de publicitate a scăzut, iar concurentul, TikTok, a mușcat din cota de piață a Meta. În plus, investitorii se îndoiesc tot mai mult de proiectul Metavers lansat de Zuckerberg, iar rezultatul se vede. Acțiunile Meta s-au prăbușit anul acesta cu 20%.

Buldozerul Musk

Cazul Twitter este diferit. Noul proprietar, Elon Musk, a intrat ca un „buldozer” în companie, inclusiv în ceea ce privește metodele și stilul de lucru. Musk a transmis un e-mail către toți angajații spunându-le că are nevoie de oameni care să lucreze din greu, să aibă performanțe excepționale, pentru a construi noul Twitter. Concluzia mailului era că angajații care nu vor da un click pe un link vor fi considerați demisionari. Rezultatul a fost că, din diverse rațiuni, jumătate din angajați, adică 3.700 de persoane, și-au dat demisia sau au fost concediați.

Situația companiei este fără îndoială complicată. Elon Musk a încercat, în stilul caracteristic, să dinamizeze angajații și să schimbe cultura corporativă a firmei. A făcut-o foarte abrupt și a reușit să rămână fără jumătate din oameni. Este clar că acțiunea poate fi un cuțit cu două tăișuri. Pe de o parte, cu doar jumătate din efectiv, Twitter ar putea avea probleme de funcționare. Pe de altă parte, o schimbare într-o firmă obișnuită cu un anumit mod de lucru se poate impune cu mijloace dure, dar hotărâte. Că Elon Musk va pierde sau va câștiga, vom vedea în următoarea perioadă.

Cert este că lecțiile frumoase de management din manuale sau din cărțile de specialitate sunt infirmate de metodele brutale, foarte directe, ale oamenilor de afaceri importanți la nivel global.

A treia companie atinsă de restructurare este Amazon. Intenția este de a concedia 10.000 de angajați, adică sub un procent din cei 1,5 milioane de salariați din întreaga lume.

Din 2020 până la începutul anului 2022, compania a angajat masiv dublându-și numărul de salariați. Numai că rezultatele financiare au tras un semnal de alarmă, în sensul că în trimestrul trei 2022, profitul net a scăzut cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Orice manager ar face ceva, iar cei de la Amazon au decis o restructurare de personal, mai ales că pentru sfârșitul anului compania prognozează o creștere anemică.

Mai sunt și alte companii digitale care au renunțat la o parte din angajați, Microsoft, de exemplu a pus pe liber 1.000 de salariați. În concluzie, managerii marilor companii iau decizii dure pentru a alunga criza, nu pentru că sunt în criză.

 

 
Rubrica Economia Reală din 22 noiembrie 2022