Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CNAIR își mută conturile de la BCR la CEC. Sorin Grindeanu: Alte companii ale Ministerului Transporturilor se vor muta din băncile austriece

sorin_grindeanu.jpg

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
Sursa imaginii: 
Facebook/Sorin Grindeanu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutieră (CNAIR) își va muta conturile de la BCR,  banca membră a Erste Group, Austria,  la CEC. CNAIR susține că este „o măsură de siguranță”.

„Din declarațiile pe care le-a făcut Cancelarul Austriei reiese că Austria este o țară nesigură din cauza migrației. Nu este o măsură de retorsiune (închiderea conturilor la BCR – n.r.), ci este o măsură de siguranță, de a proteja banii. Noi avem obligația de a lua toate măsurile în acest sens. Beneficiul mutării la CEC, o bancă românească, este siguranța”, a declarat pentru HotNews.ro, Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Întrebat care este rulajul financiar pe care CNAIR îl face prin conturile BCR, acesta a precizat că este „de ordinul zecilor de miliarde de lei anual”. Asta înseamnă, printre altele, bugetul, plățile către salariați, plățile contractorilor și chiar rovigneta. În privința salariaților care au cardurile pe care primesc salariile la BCR, Șerbănescu a precizat că o eventuală renunțare este o decizie personală, iar Compania va livra banii în continuare către acestea.

CNAIR are circa 8.000 de salariati și un buget anual de cheltuieli de natură salarială de 641 de milioane de lei. Prin mutarea conturilor CNAIR la CEC, BCR va pierde lichiditatea consistentă pe care compania i-o asigură și, posibil, și o masă importantă de clienți, dacă salariații vor decide să migreze și ei, mai scrie Hotnews.ro.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că CNAIR, CFR, dar și alte companii aflate în subordinea ministerului își vor muta conturile la CEC, oprind astfel colaborarea cu BCR, bancă cu capital austriac, relatează Agerpres.