Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Grupul PPC din Grecia a început discuţiile pentru preluarea activelor Enel din România

deh_ppc_grecia.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / ΔΕΗ Α.Ε

Public Power Corp (PPC), cea mai mare companie de utilităţi din Grecia, a anunţat miercuri seară că a semnat un acord de exclusivitate cu compania italiană Enel privind posibila achiziţie a activelor acesteia din România, transmite agenția Reuters citată de Agerpres.

Potrivit PPC, în timpul discuţiilor cu caracter exclusiv, care vor avea loc până la sfârşitul lunii ianuarie 2023, compania elenă va efectua un audit financiar al activelor. După finalizarea auditului, boardul PPC va decide dacă compania elenă va depune o ofertă angajantă către Enel, precizează Reuters.

Luna trecută, cu prilejul prezentării noii sale strategii actualizate, Enel SpA a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active - care vizează printre altele active din România, Argentina şi Peru - va fi realizată până la finalul lui 2023.

Enel, companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile, activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW.

În România, compania este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005.

Public Power Corporation este cea mai mare companie de energie electrică din Grecia, cu active de 17, 779 miliarde de euro și 12 909 de salariați, potrivit raportului de activitate pe 2021. Compania a fost fondată în 1950.