Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tot mai multe programe-pilot europene cu patru zile de lucru, la același salariu

calendar.png

Tot mai multe programe-pilot europene cu patru zile de lucru, la același salariu
Tot mai multe programe-pilot europene cu patru zile de lucru, la același salariu
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Săptămâna de lucru de patru zile câștigă teren. Cel mai recent, guvernul spaniol a lansat un program pilot pentru IMM-uri care își propune să reducă timpul de lucru pentru companiile din sectorul industrial păstrând, însă, salariile la același nivel. Modelul, dacă se va aplica pe scară largă, ar putea însemna o creștere de productivitate.

Programul spaniol este complex. Concret, firmele care intră benevol în cadrul programului trebuie să își asume că vor reduce timpul de lucru cu 10% săptămânal pentru o perioadă de doi ani. Regula este ca în cadrul programului-pilot să fie incluși cel puțin un sfert din salariații companiei, iar, în schimb, firmele vor primi de la stat un ajutor financiar menit să compenseze eventualele pierderi de venituri survenite ca urmare a aplicării acestei metode.

Obiectivul acestei inițiative este de a strânge un număr de companii cu reprezentativitate statistică suficientă pentru a analiza efectul măsurii asupra economiei și asupra productivității înainte de a o extinde la nivelul întregii economii.

De altfel, în ultimii ani, o serie de companii spaniole au adoptat măsura reducerii programului de lucru la patru zile, precum gigantul din domeniul telecomunicațiilor, Telefonica, sau grupul Desigual din sectorul creativ. Dar firmele din sectorul industrial nu s-au încumetat să treacă la acest model sau, dacă au făcut-o, au însoțit decizia cu disponibilizări de personal sau reduceri de salariu.

Tendința cu patru zile de muncă se manifestă și în Italia. De exemplu, banca Intesa, cel mai mare angajator privat, cu 74.000 de salariați, a anunțat că va trece la un program de lucru de patru zile fără să scadă salariile.

Motivul evocat de conducerea băncii italiene este că dorește să ofere angajaților un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată, iar, totodată, obiectivul organizației, prin luarea acestei măsuri, este de a face banca mai dinamică.

Mai exact, începând cu anul viitor, salariații băncii pot avea opțiunea să lucreze patru zile din săptămână timp de nouă ore pe zi. Această variantă ar reduce săptămâna de lucru de la 37,5 ore în cinci zile la 36 de ore în patru zile.

Iată și câteva inițiative din state europene. Parlamentul belgian a votat în această toamnă o lege care permite angajaților să lucreze cu normă întreagă patru zile în loc de cinci. Dar, mai puține zile de lucru nu înseamnă și ore mai puține lucrate, deci timpul săptămânal de muncă se păstrează egal, indiferent de numărul de zile lucrate.

În Franța, modelul a fost adoptat doar de 5% din companii. În Marea Britanie, a fost lansat în luna iunie un test de patru zile de muncă pe săptămână pentru o perioadă de șase luni. La experiment s-au înscris 70 de firme cu un total de 3.300 de salariați. Aproape 90% din managerii firmelor înscrise în programul-pilot au declarat într-un sondaj de opinie că doresc să păstreze sistemul de lucru de patru zile și după terminarea experimentului.

În Germania, subiectul este aproape inexistent. În economia germană, condițiile de lucru se negociază direct între sindicate și companii, fără intervenția statului. Există, totuși, inițiative insulare cum este aceea a companiei Hornbach care a anunțat că dorește să ofere angajaților un program de lucru personalizat, deci mai flexibil.

Proiectul nu este prezent doar în Europa, ci și în Japonia sau Noua Zeelandă. Dar, sunt și experți care cred că soluția privind patru zile de lucru nu poate fi aplicată uniform, indiferent de ramură, de stat sau de regiune.

Pe ce drum se va merge? Se va extinde aplicarea ideii de săptămână de lucru de patru zile sau se va tempera entuziasmul de astăzi? Noua formulă cu un program de lucru de patru zile, dar cu un număr egal de ore, este, deocamdată, un experiment. Noua variantă pare atât de aproape și totuși atât de departe de aplicarea pe scară largă.

 
Rubrica "Economia Reală" din 20 decembrie 2022