Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Programul Tezaur pentru luna februarie a fost lansat astăzi

tezaur_photo.jpg

Programul Tezaur
Sursa imaginii: 
Facebook Ministerul Finantelor

Ministerul Finantelor lanseaza de astazi o nouã emisiune de titluri de stat Tezaur destinate exclusiv populației, cu maturitãți de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu, sunt în forma dematerializatã și pot fi cumpãrate fizic, dar și online.

Până  pe 23 februarie titlurile de stat pot fi cumpărate online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în Spatiul Privat Virtual, dar și de la Poșta Românã, iar până pe 24 februarie titlurile pot fi cumpărate de la Trezoreriei. Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. 

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Veniturile obținute din investirea prin intermediul programului sunt neimpozabile. 

Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii.