Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Electrocentrale București, principalul furnizor de agent termic din Capitală, a ieșit din insolvență

CET Bucuresti

CET Bucuresti
Sursa imaginii: 
INQUAM PHOTOS Octav Ganea

ELCEN București a ieșit din insolvență, după ce Tribunalul Bucureşti a decis închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea companiei în circuitul economic, informează compania.

Cererea prin care ELCEN a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă a fost admisă în 6 octombrie 2016, la Tribunalul Bucureşti. Dupa aproape 7 ani principalul furnizor de agent termic din Capitală și-a plătit toate datoriile. Astfel ieşirea din dificultate financiară deschide calea ELCEN pentru a accesa fonduri europene nerambursabile sau surse de finanţare puse la dispoziţie de instituţii financiare naţionale şi internaţionale, pentru a-şi eficientiza CET-urile pe care le deţine.

Ce înseamnă ieșirea din insolvență a ELCEN pentru București ne-a spus Răzvan Nicolescu- expert în energie și fost ministru al energiei. 

„ Este o veste bună, evident, sunt perspective de acum încolo pentru investiții mai mari, inclusiv din fonduri nerambursabile, eu nu am înțeles niciodată de ce a intrat ELCEN în insolvență, să vă spun sincer, pentru că ei aveau niște bani de la primărie, dar cred că cineva va face o analiză, dar eu mă bucur că a iesit și sper ca lucrurile să meargă de acum încolo spre bine.”

În legătură cu promisiunile companiei că va începe investițiile Răzvan Nicolescu spune că „ promisiunile sunt bune, pe mine mă interesează cel mai mult faptele, că e mai ușor cu promisiunile, mai greu cu realizările, dar repet au perspective bune, depinde de ei, de conducerea companiei, de primărie, de minister care îi administrează cum vor reuși să îi sprijine în continuare, ca această metoda eficientă de furnizare a energiei termice și electrice de către ELCEN să continue.”